graphicanews

Ειδήσεις

Durst Unipakhellas

Η UNIPAKHELLAS S.A. επενδύει σε Durst P5 350 HS

την 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η εταιρεία UNIPAKHELLAS S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλήρως ανακυκλώσιμων χαρτοκιβωτίων και ευρείας γκάμας συσκευασιών από κυματοειδές χαρτόνι, επένδυσε στο υψηλής ταχύτητας UV inkjet πιεστήριο εκτύπωσης κυματοειδών υλικών της Durst, P5 350 HS.

Το υβριδικό σύστημα εκτύπωσης υψηλής απόδοσης Durst P5 350 HS διαχειρίζεται υλικά εκτύπωσης σε ρολό και υλικά σε φύλλα με πλάτος εκτύπωσης έως και 3,5 m.
Με ταχύτητα έως 710 τ.μ./ώρα και δυνατότητα γρήγορης αλλαγής υλικών με επιλογές πολλαπλών ρολών και πολλαπλών παράλληλων φύλλων, το P5 350 HS καθιστά τη διαδικασία εκτύπωσης πολύ πιο αποτελεσματική.

Στην εξασφάλιση της υψηλής ευελιξίας συμβάλει ο συνδυασμός με το Durst Automat™, το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης για άκαμπτα υλικά που καθιστά τις διαδικασίες παραγωγής ακόμη πιο αποτελεσματικές. Αυτή η καινοτόμος λύση επιτρέπει τη διαχείριση της ταυτόχρονης εκτύπωσης σε δύο λωρίδες, ακόμη και με φύλλα με διαφορετικά μεγέθη, με συνολικό πλάτος έως 3,5m, μήκος 2,2m και χωρητικότητα στοίβαξης έτοιμων εκτυπώσεων μέχρι 90 εκατοστά ύψος.


Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί τα μελάνια POP Flexible LED με διευρυμένο εύρος χρωμάτων, έντονα χρώματα και υψηλή γυαλάδα. Παρουσιάζουν καλή αντοχή στην τριβή και τις γρατζουνιές σε συνδυασμό με εξαιρετική στοιβαχτικότητα. Είναι ιδανικά για επιφάνειες χαρτιού ακόμη και σε συνθήκες υψηλότατης ταχύτητας εκτύπωσης.
Τα μελάνια POP Flexible LED είναι εύκαμπτα κατάλληλα για εκτύπωση σε χαρτί, χαρτόνια και ακόμη και εύκαμπτα υλικά. Ως εκ τούτου, αυτά τα μελάνια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για διαδικασίες πλήρους αυτοματοποίησης με τη χρήση του Durst Automat, αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπία της Durst (Lino) στην ανακοίνωσή της.

Ο κ. Θωμάς Μπαταβάνης, Διευθυντής Πωλήσεων της Unipakhellas δήλωσε σχετικά με την νέα εγκατάσταση: «Αναζητούσαμε λύση εκτύπωσης για να καλύψουμε τις αυξανόμενες παραγγελίες από τους πελάτες μας. Ο γρήγορος χρόνος απόκρισης σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των γραφικών ήταν σημαντικοί παράγοντες για τους πελάτες μας. Μετά από εκτεταμένη αναζήτηση, διαπιστώσαμε ότι το Durst P5 350 HS είναι η κατάλληλη λύση για την έγκαιρη κάλυψη των απαιτητικών αναγκών μας με εκτύπωση γραφικών σε υψηλή ανάλυση. Ο εκτυπωτής θα είναι επίσης εξοπλισμένος με το P5 Automat, ένα ευέλικτο σύστημα τροφοδοσίας και στοίβαξης υψηλής παραγωγικότητας για πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες εκτύπωσης και καλύτερη αυτοματοποίηση. 
Αυτή η ολοκληρωμένη λύση με την παραγωγικότητα της εκτύπωσης, τη φωτορεαλιστική ποιότητα, την έξυπνη και εύχρηστη ροή εργασίας και το λογισμικό της, μας ενισχύει».

"Ο κ. Κώστας Σιώτας, Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς και Εξαγωγικών Πωλήσεων, δήλωσε: «Όταν λέμε ότι είμαστε πάροχος συνολικών λύσεων, το εννοούμε! Και οι πελάτες μας είναι εδώ για να το αποδείξουν. Η UNIPAKHELLAS θέτει την εικόνα της μάρκας και την προβολή στο επίκεντρο των πρακτικών της, ειδικά όταν πρόκειται για POS (σημεία πώλησης), POP (σημεία αγορών) και για τις αγορές προωθητικών συσκευασιών, όπου η δημιουργία αντίκτυπου στο λιανικό εμπόριο και ελκυστικότητας στο κατάστημα είναι το κλειδί. 
Η εταιρεία μας αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις με οικονομική αποτελεσματικότητα και παροχή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Τα επενδυτικά κριτήρια της UNIPAKHELLAS καθοδηγούνται από την εταιρική μας συνείδηση για λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Το γεγονός ότι τα UV μελάνια είναι ανακυκλώσιμα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας».

Η εταιρεία, πιστεύει ακράδαντα στη βιώσιμη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας μέσα από δυναμικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, την πρόθεση ανάπτυξης καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων με οικονομική αποτελεσματικότητα και παρέχοντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Η UNIPAKHELLAS S.A. ιδρύθηκε το 2008 και είναι μια διεθνής εταιρεία και μέλος του ομίλου INDEVCO, πολυεθνικής εταιρείας με διαφοροποιημένες υπηρεσίες παραγωγής, τεχνικής και συμβουλευτικής. Διαθέτει μια σειρά από παραγωγικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, την Πελασγία, τη Θήβα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, προσφέροντας τα προϊόντα της στις ελληνικές, ευρωπαϊκές και μεσογειακές αγορές. Η UNIPAKHELLAS έχει εξαγοράσει τις εταιρείες Pako S.A. (2018) και Haitoglou-Hartel S.A. (2020) προκειμένου να καταστήσει την Ελλάδα επιχειρηματικό κέντρο των δραστηριοτήτων της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.